POLICIJSKA UPRAVA KRAPINSKO – ZAGORSKA
Matije Gupca 53, 49 210 Zabok, tel.: +385 49 225 111
krapinsko-zagorska uprava > Vijesti > PU krapinsko-zagorska sudjelovala na I. Sajmu sigurnosti i prevencije u ...

PU krapinsko-zagorska sudjelovala na I. Sajmu sigurnosti i prevencije u Novom Marofu

PU krapinsko-zagorska sudjelovala na I. Sajmu sigurnosti i prevencije u Novom Marofu
12. lipanj 2018. -

FOTO: PU krapinsko-zagorska 

Policijska uprava varaždinska, u suradnji s Vijećem za prevenciju kriminaliteta Varaždinske županije,  Vijećem za prevenciju kriminaliteta Grada Novog Marofa i Ravnateljstvom policije, organizirala je u petak, 8. lipnja 2018. godine, u Novom Marofu I. Sajam sigurnosti i prevencije.

U aktivnostima Sajma sudjelovala je i Policijska uprava krapinsko-zagorska sa policijskim službenikom za nadzor i planiranje - za prevenciju Željkom Ležom i policijskim službenikom za javni red i javna okupljanja Zlatkom Macanom.

Isto tako sudjelovale su i Policijska uprava Međimurska, Koprivničko-križevačka te Policijska uprava Zagrebačka. Također su bile uključene i sve ustrojstvene jedinice Policijske uprave varaždinske te određene specijalizirane jedinice Ministarstva unutarnjih poslova, od Službe prevencije Ravnateljstva policije, tima Centra za forenzična ispitivanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, Policijske škole „Josip Jović“, Specijalne policije Zrakoplovne jedinice i Protueksplozijske službe. Također su angažirani i umirovljeni policijski službenici, branitelji iz Domovinskog rata te Ministarstvo obrane kao značajan dio sigurnosnog sustava koji djeluje u aktivnostima prevencije i reagiranja u slučajevima prirodnih ili tehnoloških nesreća.

Prezentacija policijskog preventivnog djelovanja organizirana je kroz informativne punktove, održavanjem interaktivnih radionica, prikazivanjem edukativno-dokumentarnih filmova, demonstracijom zahvata iz samoobrane, prezentacijom policijskih vozila i tehnike.  Informativni punktovi policije organizirani su po područjima kriminaliteta na kojima  se građanima nude promotivni materijali pojedinih preventivnih projekata i aktivnosti, daju informacije, savjeti, upozorenja te se upućuju na mjere samozaštite. Održao se niz interaktivnih radionica za učenike osnovnih i srednjih škola. U kino dvorani Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ održao se mini festival preventivno-edukativnih filmova, različitih sigurnosnih tematika „Blue carpet“.  Za djecu predškolskog uzrasta, MAK TEATAR izvodi predstavu „Prvi koraci u prometu“ u holu Osnovne škole Novi Marof. 

Najviše pozornosti i oduševljenja posebice najmlađih, izazvala je pokazna vježba padobranskog desanta.

Na Sajma su bili prisutni voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije Sandra Veber, gradonačelnik Novog Marofa, ujedno i predsjednik Vijeća za prevenciju kriminaliteta Novog Marofa Siniša Jenkač, zamjenik varaždinskog župana i predsjednik Vijeća za prevenciju kriminaliteta Varaždinske županije Tomislav Paljak, državi tajnik Ministarstva obrane Zdravko Jakop, a Sajam je u ime svih suorganizatora otvorio zamjenik načelnika Policijske uprave varaždinske Darko Blaži.

Osim Policijskih uprava na sajmu su aktivno sudjelovali predstavnici Hrvatske vojske, Hrvatskog centra za razminiranje, Hrvatski autokluba, Vatrogasaca, Crvenog križa, Zavoda za javno zdravstvo, a Sajam je posjetilo oko 1000 djece od 1. razreda Osnovne škole do 3. razreda Srednje škole i oko 200 djece predškolskog uzrasta. 
Vijesti za aktualni mjesec:


15.1.2019.Zatečen višestruki počinitelj prometnih prekršaja
14.1.2019.Požar gospodarskog objekta
14.1.2019.Požar motornog vozila
14.1.2019.Prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom
14.1.2019.Sažetak za protekli vikend
14.1.2019.Pojačani nadzor u prometu
14.1.2019.Stanje sigurnosti cestovnog prometa u 2018. godini
8.1.2019.Prekršaj u cestovnom prometu
8.1.2019.Teška krađa
8.1.2019.Oružje kategorije C mora se označiti
7.1.2019.Pojačani nadzor u prometu
7.1.2019.Dragovoljna predaja streljiva
7.1.2019.Sažetak za protekli vikend
4.1.2019.Pojačani nadzor parkiranja na parkirališnim mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom
3.1.2019.Dragovoljna predaja streljiva
2.1.2019.Ukradeno zlato i novac
2.1.2019.Zlouporaba položaja i ovlasti
2.1.2019.U novogodišnjoj noći dva manja požara


str.: 1 od 1. Ukupno: 18 zapisa.