POLICIJSKA UPRAVA KRAPINSKO – ZAGORSKA
Matije Gupca 53, 49 210 Zabok, tel.: +385 49 225 111
krapinsko-zagorska uprava > Vijesti > "Suradnja lovaca i policije se nastavlja"

"Suradnja lovaca i policije se nastavlja"

"Suradnja lovaca i policije se nastavlja"
12. listopad 2018. -

FOTO: PU krapinsko-zagorska

U srijedu, 10. listopada 2018. godine u prostorijama Policijske uprave krapinsko-zagorske održan je radni sastanak predstavnika Lovačkog saveza Krapinsko-zagorske županije i predstavnika Policijske uprave krapinsko-zagorske, u okviru nastavka suradnje Lovačkog saveza Krapinsko-zagorske županije i Policijske uprave krapinsko-zagorske.   

Sastanku ispred Lovačkog saveza Krapinsko-zagorske županije prisustvovali su predsjednik Lovačkog saveza KZŽ Ivica Halapir, tajnik Lovačkog Saveza KZŽ Mario Vodolšak, a ispred Policijske uprave krapinsko-zagorske načelnik PU Darko Car, zamjenik načelnika Robert Pavić, voditelj Službe za granicu Zdravko Kralj, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Marijan Grmovšek i policijski službenik za nadzor i planiranje - za prevenciju Željko Lež.

Sastanak je otvorio načelnik PU krapinsko-zagorske Darko Car, koji je zaželio dobrodošlicu te je pozdravio prisutne goste iz Lovačkog saveza KZŽ. Načelnik PU Darko Car dalje je iznio da se suradnja lovaca i policije provodi na nacionalnom nivou, da ju provode Ravnateljstvo policije MUP-a i Hrvatski lovački savez, te se ta suradnja odvija i na našem području, nadalje je iznio podatke koje se odnose na Lovački savez Krapinsko-zagorske županije i da dobro poznaje problematiku sa kojom se susreću lovci, koja se najviše odnosi na nalete vozila na divljač, kao i problemima koje se odnose na krivolov. Predsjednik Lovačkog saveza KZŽ Ivica Halapir, zahvalio je za dobro suradnju sa Policijskom upravom i aktivnostima koje su provedene u dosadašnjoj suradnji. Zamjenik načelnika PU Robert Pavić, pozdravio je goste, te se osvrnuo na suradnju lovaca i policije koja se provodila kroz dosadašnji projekt, kao i nastavak buduće suradnje i naveo da policija izlazi na dojave koje se odnose na pitanje lova kao i da kroz izvješća postupa po pitanjima iz domene lovstva.

Policijski službenik za prevenciju Željko Lež, iznio je aktivnosti koje su se provodile u projektu "Sigurnost u lovu i sprječavanja protuzakonitog lova", koji se provodio na području Krapinsko-zagorske županije od 15. listopada 2014. godine do 31. ožujka 2018. godine, a zajednički su ga provodili Lovački savez KZŽ i PU Krapinsko-zagorska, s ciljem podizanja razine sigurnosti prilikom rukovanja vatrenim oružjem i sveukupne sigurnosti u lovištima usmjerene na prevenciju stradavanja u lovu, kao i sprječavanja protuzakonitog lova i ostalih protupravnih ponašanja iz domene lovstva. Rezultati aktivnosti vidljivi su iz vrlo malog broja kaznenih djela "Protuzakonitog lova i ribolova" i ribolova" i činjenice da nema stradavanja lovaca prilikom održavanja lova. Sudionici sastanka složili su se da suradnju i aktivnosti treba nadalje usmjeriti na preventivne aktivnosti koje su usmjerene na sigurnost u lovu i sigurno rukovanje oružjem, te sprječavanje protuzakonitog lova i otkrivanje tamne brojke "krivolova".

Voditelj Službe za granicu Zdravko Kralj iznio je da policija preko policijskih postaja uz državnu granicu ostvaruje kontakte sa Lovnim uredima koje održavaju lov uz državnu granicu, gdje će ih upoznati s problematikom ilegalnih migracija i mogućnošću njihovog zatjecanja na lovnim područjima, kako bi se izbjegli možebitni nesretni slučajevi za vrijeme lova. Voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Marijan Grmovšek iznio je da policija u slučajevima događaja u prometu koji se odnose na nalet vozila na divljač o tome obavještava nadležnog lovoovlaštenika, radi njegove prisutnosti na mjestu događaja i preuzimanja stradale divljači, te da s tim u svezi Lovački savez dostavi ažurni popis lovoovlašenika. Na kraju je zaključeno da će se suradnja lovaca i policije nastaviti i dalje vezano za problematiku iz domene lovstva.
Vijesti za aktualni mjesec:


10.12.2018.Pojačan nadzor u prometu
10.12.2018.Sažetak za protekli vikend
4.12.2018.Prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom
4.12.2018.Prijevara
4.12.2018.Provala u obiteljsku kuću
4.12.2018."Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom "
3.12.2018.Pojačani nadzor u prometu
3.12.2018.Sažetak za protekli vikend


str.: 1 od 1. Ukupno: 8 zapisa.